Здравейте колеги, преди няколко дена се сдобих с Alfa 156 sportwagon 1.9jtd 115 к.с. Още от начало ми направи впечатление, че съединителя отделя най-горе, но при първото пътуване извън градско с нея нещата се задълбочиха. На 3,4, и 5 скорост като натисна педала на газта повече и двигателя изведнъж се форсира, например при 2000 оборота давам газ и почти моментално оборотите скачат до 3000, като съм сигурен, че оборотомера не ме лъже, и така остават известно време докато колата ускори. А ако пусна газта и моментално падат на 2000. На първа и втора този проблем го няма, както и над 3500 оборота. Аз си мисля, че съединителя боксува, но може и да се лъжа. Съдейки по другите коли които съм карал, педала се натиска нормално и скоростите влизат лесно. Моля, дайте мнение от какво може да е това. Прегледах много теми, но не видях сходен проблем. Извинявам се, ако има такава тема вече.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със съединител 156 1.9jtd
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от vladislav71 Покажи съобщениеСъединитела е заминал-щом не тресе при тръгване значи е само гроздовия диск 350лв+150лв РАБОТА
---------- Post added at 14:52 ---------- Previous post was at 14:42 ----------
Феродовия диск е заминал.Не може да се натяга-той е саморегулиращ се.350-400лв диска+150лв работа
Колегата може да мине само със смяна на феродов диск и евентуално - аксиален лагер за които цената е доста по-надолу.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment